Søk

Endelig nettside!

Oppdatert: 7. mai 2020

Helt siden jeg startet Yoga for fertilitet har jeg tenkt på å lage nettside...!

Endelig er den her og det er super kult at den er blitt en realitet. Jeg vet det er mange der ute som prøver å bli gravide, og mitt mål er å kunne gi støtte og trygghet til dere som kjenner på fortvilelse og frustrasjoner underveis.

Jeg er utdannet sykepleier, jordmor og yogalærer og gjennom jordmorstudiet var jeg glødende opptatt av å hjelpe kvinnen gjennom fødselen, slik at hun følte mestring og at hun opplevde en dyp trygghet i min tilstedeværelse.

Jeg bærer med meg øyne og blikk, kvinner som i sin smerte og sårbarhet viste meg en enorm tillit som jeg ikke kan igjenforklare.

Da jordmorstudiet var gjennomført kjente jeg på en sorg, for intuitivt så visste jeg at å jobbe på føden ville svekke meg og tappe meg for energi, både helsemessig og emosjonelt.

Det var så tøffe vakter, løping frem og tilbake mellom fødestuer, lav bemanning og mange akutte situasjoner. Jeg som hadde drømt om å ta imot barn og være der for fødekvinnen, måtte ta et steg tilbake og vurdere drømmen på nytt.

Så kom muligheten til å jobbe på reproduksjonsmedisinsk avdeling på Rikshospitalet. Jeg søkte og fikk jobben, og ble kastet inn i en verden jeg kjente lite til fra før.

Hormoner, egg, sæd, inseminasjon, ICSI, IVF og hysteroskopier ble en del av arbeidshverdagen og jeg stortrivdes. Å lære, dykke ned i et felt som er ganske så komplisert har jeg alltid vært glad i og tro meg- dette var komplisert!

Hormonsystemet er fascinerende og læringskurven var bratt stigende. Raskt var fosterets kardinalbevegelser i bekkenet og antall cm livmorhalsåpning, byttet ut med østrogen, progesteron, FSH og antralfollikler..

Jeg så mange ulykkelig ansikter. Fortvilede ansikt og øyne som lyste håpløshet og forvirring.

Matte øyne som så på meg, men som var et annet sted. Da jeg endelig kom ut av min egen boble av nysgjerrighet for faget slo det meg....Jeg må gjøre noe for disse kvinnene. Jeg følte den samme gløden i meg da jeg stod og holdt kvinner i hånden under trykkefasen i fødsel, og bestemt sa de skulle presse på neste rie. Jeg ville gjøre mer enn å vise hormonsprøyter og gi dem et klapp på skulderen og si "det går nok bra neste gang, ikke gi opp håpet".


Nå er jeg så heldig at jeg jobber på Fertilitetssenteret i Oslo og har de fineste og dyktigste kollegaer rundt meg. Der har jeg vært siden 2016 og trives veldig godt. Vi har en helhetlig og omsorgsfull filosofi, og jeg har mulighet til å ta vare på kvinnene på en god og trygg måte. Det å ta seg tid og se de som trenger litt ekstra støtte, tror jeg er super positivt for kvinnen og paret i denne sårbare prosessen.Linda/Femmebalance34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yoga for fertilitet

Tlf +4792445073

yogaforfertilitet

  @gmail.com