Søk

Høye skuldre i ferien?

Selv i ferietider kan vi kjenne på stresset. Reising, pakking og planlegging kan tære på, hvis man ikke bevisst legger inn tid til ro og hvile imellom aktivitetene. For mange har det vært en annerledes sommer, og det kan være juli måned har vært litt ekstra krevende emosjonelt. Kanskje går du med tanker om et nytt IVF forsøk til høsten, eller kanskje prøver dere hjemme uten å ha fått positiv test.

Vi har mange ulike måter å koble av på, og jeg håper du har ladet batteriene på din unike måte.


Hvis du derimot har vanskeligheter med å finne roen, sover dårlig, er rastløs og er konstant på farten kan noen enkle yogaøvelser hjelpe deg. Stress setter seg ofte i nakke- og skulderområdet, så fokus bør være å sende energien lenger ned i kroppen slik at du kan koble disse musklene ut en stund.

Det kan du gjøre med bevissthet rundt pust og visualisere at utpusten beveger seg fra skuldrene, videre nedover i kroppen og ut gjennom fotsålene.

En bra øvelse som tøyer muskler rundt nakke/ skuldre er Setu Bandha Sarvangasana, eller lettere sagt halv bro.


Hvordan?


Ligg på ryggen og trekk hælene opp mot kroppen. Føttene skal være parallelle og omtrent hoftebreddeavstand. Løft rumpa opp fra gulvet, flett hendene og press rumpa oppover. Løft haken opp så ikke nakken presses mot gulvet. I tillegg til å strekke nakkemusklene masseres binyrene og skjoldbruskjertelen. Prøv å bli i stillingen i ca.10 lange rolige pust.

Lukk øynene og vær tilstede i kroppen og kjenn hva som skjer.

Her er en video hvor jeg guider deg gjennom ;)

Husk å melde deg på kurs som starter 24 august!

Noen få plasser ledig.

yogaforfertilitet@gmail.com


Klem til dere alle :)


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yoga for fertilitet

Tlf +4792445073

yogaforfertilitet

  @gmail.com