Søk

Hvorfor er yoga verdifullt for din fertilitet?Her kommer 3 veldig gode grunner til at du bør unne deg et yogakurs denne høsten!


1) Bli mer bevisst din egen kropp!


Mange sitter foran datamaskinen store deler av dagen- med mye tankevirksomhet og lite kontakt med hva som skjer i kroppen. Vi kobler rett og slett ut og glemmer å være oppmerksomme på subtile signaler kroppen sender oss. Når vi prøver å bli gravide og vi blir skuffet måned etter måned, kan denne frakoblingen forsterkes. Når kroppen ikke spiller på lag, føler vi oss ofte sveket og orker ikke forholde oss til kroppen i det hele tatt.

Yoga hjelper oss å finne tilbake til kroppen og akseptere den slik den er. I yogapraksisen kan vi ta oss tid til å ta et skritt tilbake fra alt annet og fokusere på kroppen, pusten og vende oppmerksomheten innover. Sakte lærer vi oss å bli mer sensitive til signaler og tegn kroppen gir oss og vi begynner å sette pris på de subtile beskjedene. Yoga hjelper oss å koble pust med bevegelse, og vi kan legge merke til kroppen i en trygg og støttende atmosfære.


2) Bli bedre til å håndtere stress!


Den moderne verden er smekkfull av stressfaktorer- alt fra jobb og økonomi, til parforhold.

Når barne-ønske kommer i tillegg, og den positive testen uteblir, kan det være nok til å velte deg overende emosjonelt. Stress er en viktig faktor å ta hensyn til og kan være både årsak og bivirkning av infertilitet. Yoga er et fornuftig verktøy du kan bruke for å redusere stress ved å hjelpe deg å roe ned og bevege deg mer bevisst. Yoga kan hjelpe deg redusere stressrespons, ved å aktivere det parasympatiske nervesystemet som fremmer hvile, restitusjon og fordøyelse.


3) Jobb deg gjennom emosjonelle utfordringer!


Yoga tilbyr et fristed som er trygt for oss å jobbe med utfordringer, samt å bygge emosjonell styrke og utholdenhet. Det gir oss mulighet til å bli i det som er ubehagelig ved å utfordre til å holde en posisjon litt lenger enn det vi var forberedt på, med viten om at det er for en begrenset periode.

Dette er en verdifull egenskap å kultivere- ikke bare i prosessen før man blir gravid, men kan hjelpe å forberede til fødsel og foreldrerollen.

I yogapraksisen kan vi av og til føle en emosjonell forløsning når vi praktiserer spesifikke posisjoner fordi kroppen og sinnet er koblet sammen på finuerlig vis. Å gi oss selv mulighet til å åpne og frigjøre utfordrende følelser, kan hjelpe å bearbeide prosessen vi er i, og åpne opp for mulighetene som finnes.

Uansett om du har praktisert yoga før eller helt nybegynner, så kan yoga by på mange fordeler for deg som prøver å bli gravid. Hvis du ikke har mulighet til å være med på kurset mitt "Yoga for Fertilitet" kan du se etter klasser med navn yin, myk eller restorative. Mange yogaformer er fysisk krevende, og det er ikke det du trenger akkurat nå.

Tvertimot er det viktig å bruke tid på å ernære, støtte og styrke deg selv så mye som mulig!Klem fra Linda


50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yoga for fertilitet

Tlf +4792445073

yogaforfertilitet

  @gmail.com