Søk

Yoga og meditasjon er viktige verktøy for stress og hormonbalansen.


Min påstand om at kvinner i dagens moderne maskuline samfunn GJØR altfor mye, tror jeg mange kan være enig med meg i.


Vi er dessverre ikke designet for dette langtidsstresset og mange kvinner opplever at hormonene går helt i spinn.

De færreste av oss er villige til å gjøre drastiske endringer i livene våre grunnet dette, men det vi KAN gjøre er å implementere noen verktøy som kan hjelpe oss håndtere stress på en bedre måte, nemlig yoga og meditasjon.

Forskning viser at rolig yoga og meditasjon hjelper å redusere stresshormoner og fremmer produksjonen av hormonet DHEA, som er en viktig byggesten for hormonproduksjonen og er i tillegg et naturlig antialdringshormon.


Stress er en av de viktigste medvirkende årsaker til ubalanse i hormonsystemet hos kvinner.

Alle kjertlene i kroppen kommuniserer med hverandre. Dermed vil det oppstå konsekvenser i de andre kjertlene hvis en kjertel er overstimulert. Når du opplever stress over tid og er i konstant fight/flight modus, produserer binyrene mer kortisol og produksjonen av kjønnshormoner reduseres.

Dette er en naturlig overlevelsesrespons- når det er tøffe tider prioriterer ikke kroppen å lage hormoner som fremmer fertilitet, mens i rolige tider balanseres hormonene og fertiliteten øker.


Hva er kortisol?

Kortisol er et hormon som produseres i binyrene.

Når kroppen er i normal modus hjelper kortisol oss å møte livets utfordringer ved å omgjøre proteiner til energi, frigjør glykogen og motvirker inflammasjon. I korte perioder er det bra og nødvendig. Men lengre perioder med høye kortisolnivåer vil gradvis bryte ned kroppen. Kortisol er dermed et hormon vi ikke kan leve uten, men for mye er usunt. I tillegg til å skape hormonell ubalanse vil høye kortisolnivåer over tid blant annet bryte ned muskler og benvev, svekke fordøyelsen, metabolismen og mental funksjon samt påvirke immunsystemet.

Over tid kan dette føre til at binyrene blir utmattet. Binyretretthet kan være en faktor i mange relaterte tilstander som for eksempel hypothyreose og kronisk tretthetssyndrom. Det kan også være årsak til en rekke andre kjedelige symptomer som akne og håravfall.


Mange som prøver å bli gravide over en lengre periode føler stresset øker på for hver måned som går. Pusten blir rask og overfladisk, tankekjøret raser og frykten for å mislykkes overskygger alt.

Mine kurs er designet for å roe ned stressresponsen. Ved å praktisere enkle teknikker og gjøre rolige yogaøvelser, øver vi på å akseptere kroppen som den er og den veien vi må gå for å nå målet. På denne måten fremmer vi god helse og dermed også vår fertilitet.

Husk at det tar tid å trene sinnet, men husk at etter kun noen uker med fokus og bevissthet rundt dette vil du oppleve mer ro og balanse.


Hormonene dine vil takke deg!

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yoga for fertilitet

Tlf +4792445073

yogaforfertilitet

  @gmail.com